Trouwfotografie

Bruidsfotografie en Prijzen

Fotostudio Clickklakwerk | Liesbeth Kraakman Fotografie

Uw trouwfotograaf in Groningen, Drenthe en de rest van Nederland, Duitsland en Belgie. 


JA IK WIL!!! Jullie gaan trouwen? Allereerst van harte gefeliciteerd! Nu gaat het plannen beginnen. De locatie, de jurk, het pak de gasten, wie komt er wel en wie niet. Hoeveel gasten eten er mee, en waar gaan we het vieren?

Dus als jullie midden in de planning van jullie bruiloft zitten, dan ben je aan het juiste adres! Hier vinden jullie alles wat bruidsparen moeten weten over fotografie.


Zo een grote dag is het waard om met fotografie begeleid te worden. Want immers, in 15 minuten is de taart weg, maar het fotoboek van jullie huwelijk blijft tot in jaren een prachtige herinnering aan die bijzondere dag. Daarvoor is de trouwreportage zo belangrijk; het is echt één van de belangrijkste gebeurtenissen op jullie grote dag. Dit is het moment waarop jullie liefde wordt vastgelegd en waar jullie over vele jaren nog met een grote glimlach naar terug willen kijken. 


Ik ben fotograaf uit pure passie voor fotograferen. Authentieke trouwfoto's voor de eeuwigheid zonder verborgen kosten. What you see is what you get! Dat gaat al vanaf 3 uur fotografie. Voor prijzen scroll snel door naar beneden!


De verlovingsfoto´s en de bruidsfoto´s moeten perfekt zijn, want met de trouwfoto´s willen we de mooiste dag uit jullie leven voor de eeuwigheid vasthouden. Samen maken we een bonte verzameling van trouwfoto´s, van lollig tot super romantisch. 

Als goede trouwfotograaf heb ik een gevoel voor het bruidspaar en de omgeving. Puur en authentiek, jullie kunnen ontspannen en genieten terwijl ik op een subtiele wijze de allermooiste momenten, waar de liefde van af spat, voor jullie vastleg!


Maak een afspraak om persoonlijk kennis te maken. De koffie of thee staat klaar en ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Enne woon je niet in de buurt? Geen probleem, ik fotografeer door heel Nederland, Nederlandstalig België en in het westen van Duitsland, dus ik ben vast een keer in de buurt van jullie adres om kennis te maken. Je kunt mij bellen op: +31610436374

liesbeth kraakman clickklakwerk trouwfotograaf (6)
liesbeth kraakman clickklakwerk trouwfotograaf (8)
liesbeth kraakman clickklakwerk trouwfotograaf (3)

Kennismakingsgesprek met mij, jullie trouwfotograaf 


Leuk, zo'n kennismakingsgesprek. Maar waar moet je nu op letten? Wat is er belangrijk bij het kiezen van een trouwfotograaf? Allereest is het belangrijk dat wij bij elkaar passen. Wat voor een stijl wensen jullie? Boho of liever klassiek? En wil je mij bij jullie grote feest hebben? Hebben we een klik of niet?


Ik kan je voor ieder gesprek in ieder geval een paar tips aan de hand doen. Ik werk met pakketten. En helaas, ook ik moet eten, dus ja, een trouwreportage kost geld. maar daar krijgen jullie echt waar voor het geld. Lees snel verder om te weten waar het om gaat! 


Vraag jezelf in ieder geval het volgende en stel de vragen aan jouw trouwfotograaf van keuze. Mijn antwoorden vinden jullie verderop in de pagina :-) 


 • Welke foto's wil je sowieso terugzien in de uiteindelijke selectie? Ga aan de slag met Pinterest en laat zien welke stijl je wilt. Dit helpt mij enorm om te bepalen wat jullie willen. 
 • Willen jullie de fotograaf voor de hele dag boeken of wil je alleen een reportage met een paar foto's van de ceremonie? Dat kan natuurlijk ook prima. Ik bied pakketten aan vanaf 3 uur. Let op dat je niet alleen foto's van het Ja-woord krijgt, maar ook een aantal portretten van jou en je partner. Die moet je soms apart bijbetalen. (Bij mij niet hoor, ik doe alles inklusief!) 
 • Als we de hele dag mee gaan, wil je dan een man of een vrouw? Als vrouw is het vaak fijn als een vrouw het aankleden van de bruid vastlegd, de aankomst van de bruidegom, en de allereerste blik. Dit is soms behoorlijk intiem, dus stel jezelf die vraag. Vraag je ook af of je een 2de fotograaf wilt hebben om het kleden van de bruidegom vast te leggen. Dit is vaak wel erg leuk om later in het trouwboek terug te zien. 
 • Zorg dat je een goed tijdplan hebt en overleg met je fotograaf of er dan genoeg tijd is om de mooie speciale trouwfoto's te maken. Spreek af waar je afspreekt, hoe laat en waar zijn de locaties? Maak een lijstje met adressen, dan weet ik waar jullie zijn. Je kan niet weten of je door een rood stoplicht de fotograaf kwijtraakt, dan is het wel belangrijk dat die weet waar de volgende locatie is. Dus maak een lijstje en geef deze aan jouw bruidsfotograaf.
 • Hoe willen jullie de foto's aangeleverd hebben? Een trouwalbum is bijna vanzelfsprekend, want niemand hangt een USB stick aan de muur, maar denk ook aan de digitale bestanden. Hoe worden die veilig bewaard, kunnen gasten ook via een website foto's van het feest bestellen enz.?
 • Hoeveel tijd gaat eroverheen voordat jullie de bewerkte foto's ontvangen? Gaat dat met een afspraak of krijg je ze gewoon geleverd via Wetransfer? Ook het onthullen van jullie trouwfoto's mag best een feestje zijn toch? 
 • Hoeveel moet je aanbetalen? 
 • Bedenk van tevoren een budget voor de fotograaf. Kies niet simpel voor de goodkoopste fotograaf. Dit kan in tranen eindigen. Een professionele fotograaf neemt in ieder geval 2 professionele camera's en meerdere lenzen mee. Daarnaast zorgt die fotograaf ook voor back-ups van jullie foto's. Ook tijdens de bruiloft, zodat er niets verloren gaat. Je kunt je trouwfoto's immers niet 'even overdoen'. 

WAT MOET ER IN IEDER GEVAL OP DE FOTO BIJ EEN TROUWREPORTAGE??


Jullie trouwdag is een hele mooie speciale dag. Een dag vol kleine en grote momenten. Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan en weet precies waar ik moet zijn op welk moment. Onopvallend, maar wel midden in de actie.

Ik leg niet alleen het uitwisselen van de ringen vast, het tekenen van de huwelijksacte maar ook de kleine momenten, een traan bij vader en moeder, de kinderen die er op hun hele eigen manier mee omgaan. 


De paarfoto's: 

Veel bruidsparen vinden het best lastig om aan te geven wat en wie er allemaal gefotografeerd moet worden bij het maken van de portretten. Hier help ik jullie ook graag. Ik heb een lijst die we van te voren doornemen, zo vergeten we niemand op de grote dag.


Hieronder vinden jullie nog een paar ideeen die we samen kunnen gaan vastleggen met jullie gasten. Op een bruiloft ziet iedereen er immers op zijn best uit. Haren mooi gekapt, pak of jurk aan, het ideale moment voor een mooie foto.


Op jullie online bestelportaal kunnen jullie ook foto's vrijgeven voor de gasten. Zo kunnen ook zij een foto van het feest bestellen. Hoe leuk is dat?

Even een paar ideeen:

Adembenemende landschapsfoto´s

Een mooie trouwlocatie zorgt voor mooie plaatjes, maar deze foto´s bewijzen hoe belangrijk een locatie kan zijn voor de bruidsreportage. Ik weet precies hoe ik de achtergrond perfect kan uitlichten zodat er een romantische, sprookjesachtige en adembenemende sfeer ontstaat. En daarvoor hebben we niet altijd een kasteel of kerk nodig. Ook een prachtig park of een bijzondere boom werken prima. Dus droomlocatie aan het strand of gewoon op de heide, voor ieder budget is er een geweldige locatie. 

Romantische huwelijksfoto´s

Een romantische omarming, een kleine kus, jullie blikken treffen elkaar en een lach speelt op de lippen.....

Het kan bijna niet anders, deze intieme trouwfoto´s moeten gemaakt worden uit verschillende standpunten. De bruid en bruidegom staan volledig in het middelpunt en hun liefde spat van de foto. Dit is het beeld wat jullie boven de eettafel hangen.

Leuke trouwfoto´s met de trouwgetuigen en de bruidskinderen

Foto´s van het bruidspaar met de ouders, trouwgetuigen en de bruidsjonkers en bruidsmeisjes mogen op geen enkele bruiloft ontbreken. Zij behoren immers tot jullie „Trouwteam“ en zorgen voor een soepel verloop van het huwelijksfeest. Hier maken we trouwfoto´s in alle vormen en maten. Alle kleine momentjes probeer ik tijdens de bruidsreportage te vangen voor de eeuwigheid.  Hier zijn uiteraard ook "geënsceneerde" foto's toegestaan. Aan jullie de regie, het kan zo gek als jullie willen. 

bijzondere trouwfoto ideeën

Hier kan en mag alles en is creativiteit gevraagd. Van te voren kunnen we samen een plan maken. We denken samen na over wat jullie anders maakt en overdrijven die eigenaardigheden in de trouwfoto's. In ieder geval kunnen we ook gebruiksvoorwerpen en huwelijksdecoraties gebruiken. Denk aan confetti, rook, licht of misschien wel een vuurspuger?  Alles kan, wat dacht je bijvoorbeeld van een Trash the Dress! Hoe zou het zijn om na je huwelijk nog een keer alles aan te trekken en foto's te maken in het meer of in de zee? Dan is de jurk toch al vuil, dan maakt het niet meer uit en geeft gegarandeerd een bijzonder plaatje! 

De Jurk

Als laatste, de bruid en bruidegom moeten in ieder geval een prachtige foto hebben van hun trouwkleding. Bijzondere aandacht gaat natuurlijk uit naar de bruidsjurk die uit alle oogpunten gefotografeerd moet worden. Foto´s van de bruid als prinses van de dag zou iedereen moeten hebben om ze later te laten bewonderen door jullie kinderen en kleinkinderen.

Prijzen en werkwijze

Wat kost een bruidsreportage? De meest gestelde vraag. Misschien hebben jullie ontdekt dat de prijzen voor een huwelijksfotograaf kunnen variëren. Als professionele fotograaf breng ik niet alleen ervaring, maar ook zekerheid. Bij elke bruiloft neem ik in ieder geval minimaal 2 camera's, meerdere lenzen en flitsers mee. Allemaal om er zeker van te zijn dat er niets mis kan gaan. Dus jullie kunnen zorgeloos genieten van de dag en ik zorg voor de foto's vanaf het ja-woord tot de laatste dans.


Maar wat kost dat dan? En waarvoor betaal in dan? Voor veel meer als je zo in eerste instantie misschien denkt....

trouwfotografie kan bij mij vanaf 3 uur en kost dan € 569,-.  Even snel gerekend, verdien ik dus bijna € 189,- per uur. Sorry, ECHT?!!? 

Bij dit uurloon was denk ik iedereen trouwfotograaf geworden! Die 3 uur die jullie zien is alleen het fotograferen op de locatie. Maar de totale tijd die ik aan jullie prachtige dag spendeer is natuurlijk veel meer. 

Ik geef jullie graag een kleine blik achter de schermen van de Koningsdisipline Trouwfotografie. 


Dit zijn de kosten die een fotograaf bij jullie bruiloft berekend:  

 • Een uitgebreid kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen en de bespreking van de details
 • Hoeveel uur is de fotograaf aanwezig op jullie bruiloft? 
 • Voorbereiding van de apperatuur, reistijd en eventuele overnachting inplannen 
 • Reistijd naar de trouwlocatie, even snel de locatie scouten voordat we beginnen 
 • Fotoshooting tijdens de trouwerij
 • Reistijd naar huis, eventueel na een overnachting. Het is vaak heeeeeel laat
 • Uitzoeken van jullie trouwfoto's
 • De foto's moeten meteen na de bruiloft geback-uped worden. Back up 1 op de PC en back up 2 nog op de geheugenkaarten
 • De professionele bewerking van alle trouwfoto's
 • Klaarzetten van de foto's (Fotoboek, Onlinegalerie, USB etc.)
 • Hoe krijg je de foto's aangeleverd, alleen via de mail of in een persoonlijk feestje?  
 • Hoeveel ervaring brengt de trouwfotograaf mee? 
 • Hoeveel tijd investeerd de fotograaf in zelfontwikkeling? 
 • Welke apperatuur neemt de fotograaf allemaal mee? 
 • En als allerlaatste, de rekening moet ook nog gemaakt worden


Dus 3 uur fotograferen wordt al snel 30 uur of meer en dan is de prijs van de huwelijksfotograaf toch wel terecht? Of niet? 


De waarde van fotografie is lastig te bepalen, maar wanneer jullie na 25 jaar weer in jullie trouwalbum terug kijken is het op slag helemaal helder! Bij mij is bruidsfotografie al mogelijk vanaf € 569,- inclusief 3 uur fotografie. All-In geen verborgen kosten! Scroll even door, dan zie je precies wat het pakket bevat. 


Neem contact op en vertel me jullie wensen. Tel. +316 10 43 63 74 of via clickklakwerk@gmail.com


PRIJZEN TROUWFOTOGRAFIE ZONDER VERBORGEN KOSTEN... Eerlijk en transparant

Huwelijksreportage en portretfotografie


Wat krijgen jullie?

Een uitgebreid kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen en de details te bespreken. De koffie staat klaar!


1. Reiskosten inklusief tot 150 km


2. Levering van de bestanden zonder logo en yonder verborgen kosten

In de prijs is onze tijd op locatie, maar ook de professionele bewerking  van jullie trouwfoto's inbegrepen. Na jullie grote dag, sorteer ik de foto's en zal deze voor jullie bewerken. 


3. De eerste foto's komen al na een paar dagen

Zodat je wat langer kunt nagenieten. Bij deze eerste kleine selectie ontvangen jullie ook de factuur voor de resterende 80% van de rekening. Deze moet binnen 14 dagen worden betaald.


4. Tenminste 200 Digitale foto's in hoge resolutie 

Alle foto's ontvangen jullie professioneel bewerkt in kleur en zwart wit op een USB-Stick.


5. Onthulling van jullie trouwreportage met champagne bubbels

Na ongeveer 3-6 weken zijn alle foto's klaar en is jullie mini trouwalbum van 10x10 cm voor in de handtas binnen! Hierin zitten 20 professioneel gedrukte echte fotopagina's met in zijdeglans. 


6. Eigen On-line Bestelservice voor 2 maanden 

Met de bestanden in hoge resolutie kunnen jullie de foto's ook zelf printen, maar natuurlijk biedt ik ook een bestelservice aan. Hiervoor krijgen jullie een persoonlijke link met een wachtwoord. Zo kunnen ook je ouders en gasten vanuit huis foto's bestellen. 


7. 1 jaar bestanden Back-Up kostenloos

Ik bewaar alle bestanden 1 jaar lang veilig op mijn PC. Langer is natuurlijk ook mogelijk. U betaalt slechts 50 Euro per extra jaar.


Onthulling van jullie trouwreportage met BUBBELS!!!

Kosten trouwfotografie

zonder verborgen kosten, eerlijk en transparant

Het kleine trouwpakket:

3 uur fotografie en minimaal 6 uur bewerking

€ 569,-

Extra uren : 4de tot en met het 6de uur

€ 150,-  per uur, inclusief 2 uur fotobewerking per fotografie uur

Extra uren: vanaf het 7de uur

€ 99,- per uur, inclusief 2 uur fotobewerking per fotografie uur

2de fotograaf

+ € 99,- per uur, minimaal 4 uur

Licht Assistent 

Vanaf 4 uur gratis, anders € 25,- per uur

Reiskosten en overnachting

Vanaf 150 km € 0,30 per KM. Overnachtingen volgens rekening

Slide Show om te delen met vrienden en familie

Vanaf 7 uur gratis, anders € 50,- extra

bestanden Back-Up na het 1ste jaar

Per jaar € 50,- 


Schlecht weer op jullie trouwdag? geen paniek...

Op de trouwdag ga ik aan de slag en maak de foto's zoals we het afgesproken hebben. Als we weten dat het slecht weer wordt en we een buitenreportage wilde doen, bedeken we samen een mooie indoorlocatie. Er zijn altijd mooie plekjes waar we naartoe kunnen, maar als jullie heel dapper zijn.... ook in de regen kun je prachtige foto's maken. Paraplu heb ik mee :-) 

Trouwalbum zelf maken of uitbesteden?

Jullie krijgen in ieder geval het minitrouwboekje gratis bij jullie trouwreportage. Maar er kan natuurlijk meer. Want zeg nu zelf, wat is er mooier als na 6 weken jullie eigen trouwboek op te komen halen. Weer even helemaal terug te zijn in de sfeer en de momenten opnieuw te beleven. Uiteraard ontvangen jullie ook een USB stick met alle foto's, maar er is niets zo mooi als het pasthouden van een echt fotoboek. 


Het fotoboek van de Professional Line maakt indruk met zijn premiumkwaliteit. Alle Professional Line-fotoproducten zijn handgemaakt en hebben dekmogelijkheden van hoge kwaliteit, zoals een cover van acrylglas. Wordt geleverd met de bijpassende, handgemaakte premium geschenkdoos.


Tijdens het maken van het album laat ik deze natuurlijk aan jullie zien, zodat we nog correcties kunnen maken. Daarna gaat het na de drukker. Als het album er is, maken we een afspraak om de foto's op USB en het album op te komen halen. 


Het is een magisch moment om de luxe geschenkbox in wit lederlook of linnen te openen en het album voor het eerst te zien. Het bevat de allermooiste foto's van jullie bruiloft, dingen die je zelf wellicht helmaal niet hebt gezien. De traan van oma, of de bruidskinderen die snoepen van de taart. Tijdens het drinken van een glas champagne kunnen jullie door het boek bladeren en weer even helemaal terug zijn op jullie grote dag! 

 

Bij het kleine pakket kan je een trouwalbum natuurlijk ook helemaal zelf maken met de grote bestanden, maar ik kan het ook voor jullie verzorgen. Trouwalbums zijn verkrijgbaar v.a. €287,95


Er zijn verschillende maten ter beschikking. Vraag naar de mogelijkheden. 

Boudoir fotografie, ohlala...

Super vrouwelijk, sensueel en stijlvol. Een geweldig cadeau voor je aanstaande en jezelf! 

Tijdens het kennismakingsgesprek bedenken we, voorafgaand aan de fotoshoot, jouw ultieme droomfotoshoot. Ik heb een kledingrek vol mooie jurken, speciale lingerie en andere accessoires. als hoeden en zelfs een zwembad voor een melkbadshoot.


Samen gaan we kijken wat jij mooi vindt en natuurlijk kan je ook zelf jouw lingerie meenemen. Op de dag van de shoot wordt je heerlijk in de watten gelegd in mijn fotostudio of op locatie. Dit kan ook bijvoorbeeld een mooie hotelkamer zijn bij jouw in de buurt. Eerst gaan we heerlijk je haar en make-up doen en daarna gaan we aan de slag. Je wordt door mij begeleid in het poseren. Na de fotoshoot maken we een afspraak voor de grote onthulling! Meestal na twee weken kom je langs en laat ik je de foto's zien die je uiteindelijk in een boutique bewaarbox met fine art prints of als mooie Alu-dibont afdruk mee naar huis kunnen. 

Contact?


Liesbeth Kraakman Fotografie

Papenburg Winschoten Bellingwolde

 

Portretfotograaf

Trouwfotograaf en Evenementen

Photoshop-Kunstenaar

 

📞: +31 6 10 43 63 74

E-mail: clickklakwerk@gmail.com

Copyright Liesbeth Kraakman @ All Rights Reserved